Projekter: Macarons

Så er det endelig tid, som lovet, til at dele opskriften på de lækre macarons jeg lavede sidste uge, da jeg havde mine veninder på besøg til fødselsdags brunch. Inden I hopper ud i bageriet, så forbered jer på, at de er ret tidskrævende at lave. 


Ingredienser (ca. 20 små macarons) 

Makronbunde: 
86 gram mandel mel (her er det billigst at købe mandler og hakke dem) 
150 gram flormelis 
2 store æggehvider (3 små/mellem) 
50 gram sukker
2 gram kakao

Fremgangsmåde: 
Smut mandlerne og blend dem til helt fint mandelmel
Held flormelis og kakao ned til mandelmelet og blend fortsat videre 
Si hele blanden, for at sikre der ikke kommer klumper i dejen
Hæld æggehviderne og sukker i en skål og pisk ved laveste hastighed ca. et minut
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter - indtil marengsen danner bløde toppe
Vend mandelblanden i hviderne 
Hæld blandningen i en sprøjtepose, og sprøjt runde cirkler ud på en bageplade med bagepapir
(Her kan det være en fordel at have tegnet cirklerne op på forhånd, så de får ca. ens størrelse alle sammen) 
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i ca. en halv time 
Bag makronbundene ved 160 grader i ca. 12 minutter 

Karamelliseret hvid chokolade-ganache: 
200 gram hvid chokolade 
100 gram fløde 

Fremgangsmåde: 
Hak den hvide chokolade groft 
Fordel chokoladen på en bageplade beklædt med bagepapir eller i en ovnfast fad 
Bag chokoladen ved 120 grader i en time (evt. mere) 
Rør rundt i massen hvert 10'ende minut 
Bliv endelig ikke bekymret når chokoladen begynder at klumpe. Det vil den gøre
Når chokoladen er færdig hældes den i en lille skål 
Bring fløden i kog og hæld den så over chokoladen. 
Vend det hele sammen, og rør så rundt i massen indtil chokoladen er smeltet 
Køles lidt af, og hældes herefter i en sprøjtepose og sprøjtes på bundene. 

Så skulle opskriften være på plads, og klar til at blive afprøvet. Det kan godt virke en smule uoverskueligt, men det er et rigtig hyggeligt projekt at kaste sig ud i. Og så smager de absolut himmelsk. 
Fortæl endelig om I prøver jer med opskriften, eller om I har en anden opskrift, som jeg bare må prøve. 
Opskriften har jeg forresten hapset lige HER fra! 

xx Louise. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar